, .

В очна болница "Вижън", безшевна, безкръвна, безболезнена хирургия на катаракта.

.


Начало
Новини
Хирургия
За клиниката
Отзиви в медиите
Пациентите за нас
Цени и плащания
Връзки и посещения
Полезна информация
Контакти
Кариери
ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Хирургия

Катаракта (перде) Глаукома Страбизъм (кривогледство) клепачи Кератопластика Витректомия Рефрактивна хирургия Лазерна корекция на зрението

Терминът катаракта или "вътрешно перде" се използва за описание на потъмняване на очната леща.

В древността се е смятало, че лещата е отговорна за зрението на човека. Днес е известно, че тя има оптична функция – фокусира светлината и допринася за проектирането на образите от околния свят върху ретината. За да се вижда ясно, лещата трябва да бъде напълно прозрачна. При катаракта тази прозрачнст е нарушена или напълно загубена.

Досега в световната клинична практика не е известно медикаментозно лечение, което да предпази от формиране и прогресия на катарактата. Единственото лечение на този вид очни заболявания е хирургичната интервенция, при която потъмнялата леща се заменя с изкуствена.

Най – модерната методика в развитието на катарактната хирургия е ултразвуковата факоемулсификация. В развитите страни това е рутинен метод, който се използва за отстраняване на "перде". В специализирана очна болница „Вижън” от откриването си през ( 2003г.) досега са направени над 10 000 операции на "перде" с ултразвук и имплантиране на меки вътреочни лещи.

При факоемулсификацията високочестотен ултразвук превръща мътната леща в емулсия, която се аспирира през малък 2 – 3 милиметров отвор. По– малката - безшевна и безкръвна оперативна рана означава по - добър контрол на вътреочното налягане, по– безопасна операция и по– бързо възстановяване на пациента. 

“STELLARIS” и “MI – 60”: Концепция за микроинцизионална катарактална хирургия*.

Най-модерният апарат за факоемулсификация** – “STELLARIS” и интраокуларната леща – “MI-60” са разработени с цел очна хирургия с разрез под 2мм. Съвременните изследвания доказват, че при разрез под 2мм. не се индуцира след-оперативно астигматизъм в окото на пациента. Отговаряйки в най-голяма степен на изискванията за безкомпромисно качество на зрението, те са разработени съвместно с водещите очни клиники в Европа и САЩ, като по този начин е гарантирана изключителната сигурност на оперативната интервенция на пациента с перде на окото.

STELLARIS: основни характеристики

  • Система за поддържане на стабилна предна камера – предпазване от колабиране на окото.
  • Най-“студена” фако-операция – ултразвуковата енергия, използвана за премахване на очното перде е сведена до абсолютния минимум: превенция на роговичния едем.
  • Ергономичност и ултра модерен интерфейс, които позволяват бързи и ефикасни операции.

MI-60: основни характеристики

  • Материал, който в най-голяма степен наподобява естествената леща в окото, най-добра биологична съвместимост.
  • Форма, която гарантира стабилността на импланта в окото, както и елиминира развитието на вторично перде / секундарна катаракта/.
  • Асферична оптика, без аберации /разфокусиране/ - осигуряваща най-качествено зрение, дори и при намалена осветеност на средата.

* Премахване на очно перде през разрез по-малък от 2мм.
** Най-модерния метод за премахване на перде /”факос”от гр. леща, емулсификация – раздробяване и изсмукване с помощта на флуиди на частиците

Stellaris и MI-60 са произведени от световния лидер в областта на офталмологията и оптиката Bausch & Lomb.

Новини

04.02.2019. Предстоящото посещение на д-р Клаес  прочети повече

Видео

Интервю с управителката на клиника Lazervision  виж цялото видео

 

Очна клиника Vision
Споделяне