, .

Лазерна корекция на зрението в очна клиника"Вижън".


Начало
Новини
Хирургия
За клиниката
Отзиви в медиите
Пациентите за нас
Цени и плащания
Връзки и посещения
Полезна информация
Контакти
Кариери
ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Хирургия

Катаракта (перде) Глаукома Страбизъм (кривогледство) клепачи Кератопластика Витректомия Рефрактивна хирургия Лазерна корекция на зрението

Качеството има цена

Поради зачестилите въпроси от пациенти , желаещи да си направят лазерна корекция на зрението, решихме да  отговорим  на най-често задаваните предварително.

 „Защо при вас корекцията е по-скъпа в сравнение с други клиники?“
Отговорът е ясен и категоричен  - Не правим компромиси с цената за сметка на качеството. „Вижън“ е първата клиника, стартирала лазерните корекции в България. Натрупаният опит в продължение на години  е гаранция  за качество.
Лазерната корекция се извършва с високотехнологична апаратура и технически средства, които имат определена цена, спрямо  нивото  на сигурност и прецизност. Отработеният  във времето оперативен  протокол  изисква използването  на  еднократни скъпоструващи консумативи, също с определено ниво на качество. Прилагането на най-новите методики  за лазерна корекция на зрението предполага непрекъснато обучение и усъвършенстване работата на хирурга. Рефрактивните специалисти във „Вижън“ разполагат с необходимите сертификати, позволяващи им да извършват лазерни корекции на зрението и доказващи успешно завършени курсове за допълнителна квалификация  и запознаване с новостите в тази област  на офталмологията.   /Добре  е, когато предприемате лазерна корекция, да сте запознати и с квалификацията на хирурга/.  Съвкупността от най-добрата апаратура и най-доброто обучение формират цената.

 „ Какъв е риска?“
В медицината  няма хирургическа  интервенция без риск.
Но и когато ходиш  по улиците има рискови ситуации. Ние сме понижили възможния  риск до абсолютния минимум по европейските стандарти. Това се дължи на обучението на нашите хирурзи и безкомпромисното отношение към техническите средства и консумативи,  които използваме.

„Каква е гаранцията?“
„Гаранция“  не  е подходящ  и не е приложим  термин  в медицината .
Това е все едно  синоптиците да дават гаранции за времето,  което прогнозират.  Ние можем да ви дадем прогноза и  тя е с точност от 99%.

„Мога ли да се оперирам в деня на прегледа?“
 Не е възможно  да Ви се извърши операция  в деня на първия  преглед.
Причините са :  разширените зеници и  броя на задължителните  измервания на остротата на зрението преди корекцията.
Нашият лазер е от последно поколение и може да следи микро движенията на окото с „eye tracker” . Това обаче става коректно само при нормално отворени зеници. Широките зеници не дават сигурност за точното попадение на лазерния лъч.
Добрата медицинска практика  и постигането на най-добро качество на  корекцията  изискват поне 4 независими измервания на рефракцията /остротата на зрението/.  Едното задължително се извършва  при  разширени зеници.

„Коя операция е по-добра?“ – Коректният въпрос е – Коя корекция е най-подходяща за мен ?
Може да разделим  корекциите на два типа :
- Повърхностни /PRK, TransPRK, LASEK/
- Проникващи – LASIK. 

 

 

Повърхностните корекции  изтъняват по-малко роговицата и са препоръчителни за хора с екстремно хоби или „силова“ професия.  Възстановяването на окото е по-продължително, но оперираният може да се върне към физическо натоварване до 10 дена след корекцията, без риск за очите.

При LASIK  имаме „уау ефект“ – моментален ефект . Ще виждате часове след корекцията , а до 3-4 дни ще се върнете към вашите делови занимания. Важното при LASIK е, че очите трябва да се пазят от неволно нараняване по-продължително време. Този вид операция не се препоръчва за очи с тънка роговица.

Съществува и хибридна корекция – Epi LASIK – тя е компромис за хора с тънка роговица и високи диоптри.

Лазерна корекция на зрението използва най-развитата, напреднала и утвърдена технология за премахване на зависимостта от очила и контактни лещи. Това е процедура, която представя най-новата практична алтернатива за хора, страдащи от късогледство, далекогледство и астигматизъм. Интервенцията не изисква болничен престой. Резултатите се постигат бързо, безболезнено и са стабилни във времето. Полезна информация  Лора Крумова си направи лазерна корекция 

Изпратете запитване

Новини

04.02.2019. Предстоящото посещение на д-р Клаес  прочети повече

Видео

Интервю с управителката на клиника Lazervision  виж цялото видео

 

Очна клиника Vision
Споделяне