, .

.


Начало
Новини
Хирургия
За клиниката
Отзиви в медиите
Пациентите за нас
Цени и плащания
Връзки и посещения
Полезна информация
Контакти
Кариери
ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Хирургия

Катаракта (перде) Глаукома Страбизъм (кривогледство) клепачи Кератопластика Витректомия Рефрактивна хирургия Лазерна корекция на зрението

Витректомия

Витреоретиналната хирургия е най-тежката очна хирургия. Тя обхваща задния очен сегмент, т.е. най-труднодостъпните области на окото- стъкловидното тяло и ретината.

Ретината е част от мозъка и е долепена до стената на окото, без да е сраснала с него и може да се отлепи /ablatio retinale/.

Едно от най-честите заболявания, което води до слепота, е диабетната ретинопатия. В началните стадии трябва да се направи лазерна коагулация. В напреднала фаза на болестта, когато има отлепване или кръвоизливи, трябва да се комбинират операция и лазер терапия по време на самата интервенция. Предимството на клиника “Вижън” е , че разполага с окомплектована апаратура, която позволява да се извърши тази комбинирана операция. Благодарение на наличието на система за широко наблюдение (специална приставка към операционния микроскоп) е възможно да се следи състоянието на ретината от край до край.

Други заболявания, при които се прилага витреоретинална хирургия, са усложнения при късогледство, дегенерация на макулата, чуждо тяло и т.н.

Новини

04.02.2019. Предстоящото посещение на д-р Клаес  прочети повече

Видео

Интервю с управителката на клиника Lazervision  виж цялото видео

 

Очна клиника Vision
Споделяне