, .

Заболяванията на клепачите са свъзани с възпаления, травми, образувания с доброкачествен и злокачествен ход, възрастови изменения, чието лечение най-често е хирургично.

Снимковият материал на следващите случаи е предоставен от операции на Д-р Минчев.

.


Начало
Новини
Хирургия
За клиниката
Отзиви в медиите
Пациентите за нас
Цени и плащания
Връзки и посещения
Полезна информация
Контакти
Кариери
ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Хирургия

Катаракта (перде) Глаукома Страбизъм (кривогледство) клепачи Кератопластика Витректомия Рефрактивна хирургия Лазерна корекция на зрението

Заболяванията на клепачите са свъзани с възпаления, травми, образувания с доброкачествен и злокачествен ход, възрастови изменения, чието лечение най-често е хирургично. Снимковият материал на следващите случаи е предоставен от операции на Д-р Минчев.

 

Халационът (  ечемик ) е най-честото възпаление на клепача. Получава се при лоша зрителна и комунална хигиена и отказ от ползване на очила. При липса на ефект от лечението в първите 1-2 седмици се препоръчва оперативен подход, който цели почистване на гнойното съдържимо на образуваната киста. Операцията е ефективна и не оставя никакви белези.

 

Ектропионът представлява обръщане на долния клепач навън, при което той се зачервява, секретира и дразни окото. Най-честите причини са възрастта и травматизма. Оперативното лечение е ефективно и трайно възстановява положението на клепача.

         

Ентропионът представлява обръщане на долния клепач навътре, при което миглите драскат окото, то се дрази, сълзи и зачервява. Най-честите причини са възрастта и травматизма. Оперативното лечение е ефективно и трайно възстановява положението на клепача.

 

                   

Ксантелазмите са жълтеникави отлагания по клепачите с доброкачествен ход, често последица от повишен холестерол. Оперативното отстраняване най-често е по козметични съображения, може да се извърши с естетичен шев за да не останат белези.

 

Новини

04.02.2019. Предстоящото посещение на д-р Клаес  прочети повече

Видео

Интервю с управителката на клиника Lazervision  виж цялото видео

 

Очна клиника Vision
Споделяне